Advies voor minister inzake Europese stemming verlagen beschermde status van de wolf

geplaatst in: Wijs met wolven | 0

In februari 2024 zijn wij in gesprek geweest bij het ministerie van LNV met de directie Natuur. Dit was een goed inhoudelijk gesprek, waarin wij de zorgen die er zijn rondom de aanwezigheid van wolven in Nederland hebben kunnen uiten. Ook hebben wij beide essays aangeboden. Naar aanleiding daarvan heeft Stichting Wij(s) met wolven het verzoek gekregen om een visie en een advies te geven aan minister Christianne van der Wal ten aanzien van de stem die zij namens Nederland uit zal brengen op het voorstel van de Europese Unie om de beschermde status van de wolf te verlagen. Op 6 mei hebben wij onze visie verstuurd. Wij hebben toestemming gekregen om het hier te delen.

 

Visie en advies minister Stichting Wij(s) met wolven