Verklaring van Aussee

geplaatst in: Wijs met wolven | 0

šŸŒ GEZAMENLIJKE VUIST VOOR EUROPEES WOLVENBELEID šŸŒā€¼ļø
Vandaag is er in Bad Aussee in Oostenrijk geschiedenis geschreven. De vereniging Wolfstopp uit Oostenrijk heeft samen met Zwitserland en Beieren een Deklaration opgesteld waarin beschreven staat hoe er op Europees niveau beheer op wolven moet plaatsvinden om Europa leefbaar en veilig te houden. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en rekening houdend met de gunstige staat van instanthouding van de wolf als soort op Europees niveau.
De afgelopen weken hebben wij Wolfstopp geholpen bij het voorbereiden van de transnationale Wolfmeeting van vandaag onder andere door onze internationale contacten te benaderen om deze Deklaration te steunen en te ondertekenen en vertalingen te maken.
Deze Deklaration is vandaag via onze voorzitter voor Nederland ondertekend en verder door Oostenrijk, Zwitserland, Beijeren, Tsjechiƫ, Luxemburg, Belgiƫ, Spanje, Italiƫ en Europarlementariƫrs Roman Haider Alessandro Panza en diverse burgemeesters uit de Alpenlanden. Frankrijk zal op een later moment nog aanschuiven. Dit document wordt aan het Europese Parlement aangeboden als input voor het besluit dat binnenkort genomen wordt over de beschermde status van de wolf in Europa. Hiermee geven al deze landen een stevig tegengeluid ten aanzien van de groene lobby die gaande is.
*

Verklaring van Aussee Deklaration 18 april 2024 Nederlandse versie