Het laatste schaap

geplaatst in: Wijs met wolven | 0
🐑PODCAST NRC: HET LAATSTE SCHAAP🐺🐑🐺
Deze podcast is wel interessant om te beluisteren. We horen hierin terug dat journalisten steeds beter op de hoogte zijn van de complexiteit van het onderwerp “wolf in Nederland”. Dat is wel een flinke stap in de goede richting, vergeleken met pak ‘m beet twee jaar geleden. Toen kwam het in de media niet verder dan “de wolf is goed voor de biodiversiteit in Nederland” en als er een aanval beschreven werd “maarrrr het is voor dierhouders eenvoudig om hun dieren te beschermen, want ze kunnen er subsidie en adviezen voor krijgen”. De berichtgeving is nu een stuk genuanceerder.
Toch🐺 blijft er op het gebied van voorlichting over waar inwoners en dierhouders in wolvengebieden mee te maken hebben nog flink wat werk aan de winkel. Want het volledige besef is er nog lang niet bij iedereen. Daar blijven wij dus mee doorgaan, zowel ten aanzien van journalisten voeden, als de politiek.
In deze podcast wordt onze stichting ook kort genoemd. Hierbij wordt gezegd dat de stichting opgericht is door inwoners in het gebied rondom het Drents Friese Wold. En dat klopt. Maar natuurlijk werken wij landelijk en werken we nauw samen met gelijkgestemden uit andere delen van Nederland en zelfs met verschillende landen in Europa.
Dhr. Mekel komt ook ruimschoots aan het woord in deze podcast en er is ook aandacht voor de demonstratie die op 2 juni jl. is gehouden bij het bezoekerscentrum van SBB in Appelscha.
Wij zijn erg benieuwd naar jullie beleving van deze podcast! Laat je hieronder een reactie achter? 👇 Waarvoor dank!
De podcast kun je via deze link beluisteren: